Una bicicletada reivindicativa reclama la reforma de la C-245

Home / Ecología / Una bicicletada reivindicativa reclama la reforma de la C-245
Una bicicletada reivindicativa reclama la reforma de la C-245


Les Agulles-Ecologistes en Acció han dut a terme aqust diumenge 6 una bicicletada o massa crítica reivindicativa al llarg de la carretera comarcal entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat on han participat desenes de ciclistes. La reforma de la via és prioritària per potenciar el transport públic i la mobilitat sostenible en aquests temps d’emergència climàtica.

Ja fa més d’11 anys que les administracions públiques (Generalitat, AMB, ajuntaments) van anunciar una obra absolutament necessària per a la mobilitat sostenible al Baix Llobregat litoral: la reforma integral de la C-245, des de Castelldefels i fins a Cornellà, per a dotar-la de carril-bici en tot el seu recorregut i d’un carril BUS en la majoria de la seva longitud. Recordem que la C-245 és la principal via urbana de 5 grans municipis del Baix Llobregat, que sumen prop de 300.000 habitants (Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i Cornellà) en un entorn de gran congestió viària i nivells de contaminació. Però en tot aquest temps no s’ha col·locat ni una sola pedra de l’obra.

Per aquest motiu, els ecologistes han recorregut tota la comarcal a velocitat lenta com a forma de reclamar que les administracions accelerin les seves actuacions, i en especial la Generalitat de Catalunya finançant la major part de les obres, per tal de disposar d’aquesta infraestructura reformada el més aviat possible. La mobilitat motoritzada, i sobretot els vehicles privats, són una de les principals fonts d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, causants del canvi climàtic, així com de les partícules PM10 i PM2’5, i gasos com el NOx i SO2, que contaminen l’aire provocant milers de persones afectades per malalties respiratòries i fins a 3500 morts prematures cada any a l’àrea de Barcelona.

Ecologistes en Acció ha assenyalat la contradicció que suposa que la Generalitat faci una “declaració simbòlica d’emergència climàtica però que després no prengui les mesures concretes que podrien reduir la contaminació, com és aquesta obra”, ha assenyalat Jaume Grau, portaveu dels ecologistes.

de World in Color in-color.net [themoneytizer id=»43791-28″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.