L’Àrea de Control d’Emissions per a la Mar Mediterrània obté el suport de tots els estats litorals

Home / Ecología / L’Àrea de Control d’Emissions per a la Mar Mediterrània obté el suport de tots els estats litorals
L’Àrea de Control d’Emissions per a la Mar Mediterrània obté el suport de tots els estats litorals

La coalició europea d’organitzacions ecologistes que treballen per la reducció de les emissions del transport marítim, de la qual forma part Ecologistes en Acció, acull amb satisfacció la decisió de declarar una Àrea de Control d’Emissions (ECA) en la Mar Mediterrània, però critica el calendari d’implementació i que s’exclogui la regulació sobre els òxids de nitrogen.

Els països mediterranis reunits en la 21a Conferència de les parts del Conveni de Barcelona celebrada a Nàpols del 2 al 5 de desembre, han acordat un full de ruta per a la designació d’una zona de control de les emissions de sofre dels vaixells en la Mar Mediterrània. La coalició ecologista europea acull amb satisfacció la decisió adoptada en la reunió. No obstant això, demanen que s’acceleri el calendari proposat i que també inclogui el control sobre les emissions d’òxids de nitrogen.

Assenyalen que s’han realitzat ja tres avaluacions d’impacte integrals que mostren els importants beneficis socioeconòmics d’aquesta regulació ECA a la regió mediterrània. Per tant, consideren que les evidències són contundents i fan innecessaris nous estudis com els que sol·licita el full de ruta adoptat, ja que això només posposarà injustificadament tot el procés. D’altra banda, l’acord únicament preveu la presentació d’aquesta proposta en el Comitè de protecció del medi marí (MEPC) de l’Organització Marítima Internacional en 2022, dos anys més tard del previst inicialment per França. Amb aquest calendari, l’aplicació de la zona de control d’emissions de sofre (SECA) no seria efectiva abans de març de 2024, nou anys més tard que els països del Nord d’Europa que van aplicar aquesta regulació ja l’any 2015. Quant a la designació de l’àrea de control d’emissions de nitrogen (NECA), ni tan sols s’esmenta una data.

Sönke Diesener, expert en transport marítim de l’organització alemanya NABU: «Acollim amb beneplàcit l’ampli compromís de tots els Estats litorals d’establir una àrea de control d’emissions de sofre en la mar Mediterrània. Aquest és un gran èxit per a la protecció del medi ambient i la salut humana. Desafortunadament, alguns actors han tingut influència per a retardar el procés i limitar el seu abast a penes a les emissions de sofre, molt per darrere del pla inicial de França. Tenint en compte els enormes beneficis que conclouen les tres avaluacions realitzades sobre la implementació d’aquesta regulació al Mediterrani, els partits polítics no han de malgastar ni un sol dia per a reduir la contaminació atmosfèrica dels vaixells de la regió.»

La decisió dels països mediterranis arriba després que el Parlament Europeu (PE) hagi posat també la ECA en el seu ordre del dia. La setmana passada va adoptar, amb una aclaparadora majoria, una resolució en la qual insta a la Comissió Europea i als Estats membres al fet que facin tot el possible per a donar suport a la ràpida designació de la Mar Mediterrània com una zona combinada de control d’emissions de SOx i NOx, com un pas crucial cap a la reducció de les emissions dels vaixells a Europa.

La contaminació de l’aire per emissions dels vaixells representa fins a un 40% de la contaminació atmosfèrica de les ciutats costaneres de la mar Mediterrània, habitades per prop de 325 milions de persones. Un problema que afecta greument la salut humana, el clima i el medi ambient.

La regulació ECA és vigent en la Mar del Nord, la Mar Bàltic i el Canal de la Mànega des de l’any 2015, representat unes millores immediates en la qualitat de l’aire de fins a un 50 % i uns beneficis socioeconòmics associats valorats en milers de milions d’euros. L’establiment d’una ECA en la mar Mediterrània portaria enormes beneficis socioeconòmics, segons demostra un estudi del Govern francès que conclou que els nivells de diòxid de sofre es reduirien en un 77 %, de diòxid de nitrogen (NO2) fins a un 76 % i de matèria particulada fins a un 20 %. També es reduirien els alts nivells d’ozó troposfèric que sofreix la regió, un contaminant que està augmentant per l’augment de temperatures derivat de l’escalfament global. S’evitarien així prop de 6.000 morts prematures anuals i s’estalviarien de 8 a 14 mil milions d’euros en costos sanitaris. En el cas d’Espanya, el 69,2 % de la població total es veuria beneficiada.

de World in Color in-color.net [themoneytizer id=»43791-28″]

Leave a Reply

Your email address will not be published.