Denuncien el manteniment de la repressió judicial davant l’exercici de les llibertats col·lectives

Home / Ecología / Denuncien el manteniment de la repressió judicial davant l’exercici de les llibertats col·lectives
Denuncien el manteniment de la repressió judicial davant l’exercici de les llibertats col·lectives

  • L’Estat no ha endegat cap intent de resolució política al conflicte existent pel dret d’autodeterminació de Catalunya.
  • Les decisions judicials dels últims dies vers els presos polítics condemnats pels fets d’octubre de 2017 constitueixen una arma d’intervenció política de l’Estat espanyol.

Passat quasi un any i mig des del comunicat d’Ecologistes en Acció de Catalunya davant les reiterades vulneracions dels drets individuals i col·lectius per part dels poders de l’Estat espanyol que s’han dut a terme a Catalunya des del setembre de 2017, des de la nostra organització constatem que la pràctica totalitat dels seus onze punts han estat ignorats per un Govern espanyol que s’autoqualifica com el més progressista de la història.

En concret, volem incidir per enèsim cop en com de perjudicial per a la resolució del conflicte és deixar-lo en mans de la justícia i, encara més, si aquesta actua reiteradament com a actor polític antiindependentista, aplica la venjança en algunes de les seves resolucions i fins i tot canvia la norma quan aquesta no és conforme amb les seves idees.

En contraposició a aquesta hiperactivitat judicial al voltant d’un contenciós que hauria de ser estrictament polític, és molt lamentable percebre una inactivitat, delatora de quines són les seves intencions, d’un Govern espanyol que se les dona de dialogant però que, en aquest tema, ha actuat d’una manera gairebé equivalent als seus predecessors.

En aquest context, on encara hi regna, com tothom pot constatar, la repressió i la inacció, Ecologistes en Acció de Catalunya reitera l’exigència d’una sortida democràtica i respectuosa amb tots els drets individuals i col·lectius, que garanteixi l’autodeterminació del poble català i que, amb caràcter immediat, alliberi i desimputi totes les represaliades per aquest conflicte.

Fuente

Leave a Reply

Your email address will not be published.